En fjelldrøm går i oppfyllelse!

Her kan du gjøre alt. Og her kan du gjøre ingenting! 

Bli med til vårt skjulested! Øverst oppe i fjellbygda Ustaoset finner du vårt jaktslott "Hallinghi". På alle kanter ser du vakre fjellvann, massive fjellpartier og høyfjellsvidder som strekker seg så langt øyet rekker. Herfra ser du også rett opp på en av Norges største isbreer - Hardangerjøkulen. 

Her kan du gjøre alt, og her kan du gjøre ingenting. Du vil oppleve magiske sommerdager der vi tar deg med på tur ut i nasjonalparken. Du kan slenge deg ned i lyngen og få servert kaffe laget på bålet. Du hører biene summe, akkopagnert av sildringen fra fjellbekken som renner forbi.


Eller, du kan oppleve noe enda mer magisk; Vær! Skikkelig mye vær! Innendørs finner du din egen kosekrok. Og med lyden av sprakende ved i peisen lar du deg forføre og begeistre av dagens forestilling. Den foregår rett utenfor vinduene. Voldsom vind og nysnø som koreograferer sin egen dans. De kaller den for Snøstorm. 

Etter å ha utforsket fjell og vidder kan du nyte vårt eget FjellSPA. La en avslappende tur i badstuen bli kroppens premie etter dagens strabaser ute i fjellheimen. I massasjebadet nyter du et glass med noe godt, med vakker utsikt utover Ustevatn og Hardangervidda.

Aromaene fra kokkenes forberedelser til kveldens Fjellgourmet begynner for alvor å sive rundt i vårt lille jaktslott. Hva kan det være på menyen mon tro? Duften minner om Sopp! Det kan være Soppsuppe av traktkantareller som vi har plukket nede i lia. Det kan være Fjellørret fra et fiskevann i nærheten. Og det kan være Lam som har gått ute i nasjonalparken, rett bak hytta hele sommeren. Multene fant vi i en myr nede ved Ustevatn.

Den gripende historien om Hallinghi og Ustaoset er et av dagens virkelige høydepunkter! Før bordsetting nyter vi en apéritiff foran peisen og får høre historien om personer som har satt sitt preg på "Hallinghi" og vårt nærområde. I vårt fantastiske jaktslott har vi ikke romnumre, men romnavn, som verdsetter de personene som ER vår historie.  

Jeg ønsker å fortelle den gripende historien om personer som har vært viktig for meg, for Ustaoset og for Norge. Det har vært felt både en tåre og to i arbeidet med å finne frem disse historiene. Det sterkeste har nok vært å få kontakt med familien til Torunn Garin i USA, familien som bygget Hallinghi på begynnelsen av dette århundret. Torunn døde av kreft hjemme i New York rett etter at byggeprosjektet var ferdigstilt. Hun fikk oppleve hennes store familiedrøm på Ustaoset bare en eneste gang. 

Jan Soløy | Vertskap, Geilo Mountain Lodge

Sov godt i deilige rom med bad

Finn din kosekrok og nyt det hele

Vårt deilige jaktslott

Her kan du gjøre alt. Og her kan du gjøre ingenting! La din fjelldrøm gå i oppfyllelse.

             Velkommen      Sov godt       Spis godt           Til toppen       Vår historie       Ta kontakt